Passevare - Uutiset ja kuulumiset vuodelta 2009


25.9.2009 Vihdoin on sivut saatu kasaan ja esille!
Sisältöä tulee toivottavasti lisää kunhan webmaster kiireiltään joutaa ja jaksaa, kuvia on ainakin tulossa.
Sunnuntaina suuntana on Pekolan Pakolliset, turisteina mennään paikalle katselemaan touhua ja tapaamaan tuttuja.


28.9.2009 Pekolan Pakolliset nähty, käyty ja koettu.
Kaikin puolin onnistunut tapahtuma: ihmisiä oli paljon, ilmapiiri oli rento ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Oli kiva tavata vanhoja tuttuja, ja emäntä oli siitä iloinen että sai vihdoin tavata niitäkin, joista on vain juttuja kuullut ja lehdestä lukenut ;)
Suuri plussa myös siitä, että paikalla oli myös tarvikemyyjiä, ja meille mukaan tarttuikin lumiankkuri, vaijeriliinat, Geishalle vihdoin "isojen tyttöjen" panta ja pyörätreenejä varten kahden koiran juoksutalutin.
Myös LaRek-fleecet saimme kotiin, kiitos vielä Rikulle ja Sannalle!

Huomenna suuntana Ohkola, pääsee vihdoin oppaan kanssa tutustumaan reitteihin, on sitten helpompi lähteä seikkailemaan sinne yksikseen, kun on vähän hajulla siitä, missä reitit menee ja miten. Ja nyt onkin hyvä lähteä, kun kopit saatiin valmiiksi ja autoon paikalleen.


9.10.2009 Onpahan taas pitänyt kiirettä
Viimeiset puolentoista viikkoa on pitänyt kiirettä. Työt ja koirien treenaus on pitäny hyvin poissa koneelta.Treenattu on neljä kertaa viikossa, metodilla treeni-vapaa-treeni-vapaa-treeni-treeni-vapaa.
Vauhti alkaa olla aika hyvä Irwin- Inka kaksikolla, Chevyn ja Geishan ollaan enemmän harjoiteltu käännöksiä ja valjaissa käyttäytymistä

Huomenna olis edessä ensimmäiset kilpailut omilla koirilla, Irwinin ja Inkan kanssa 2R-luokassa. Mitä tullut seurailtua vanhoja tuloksia, ei ainakaan toivottavasti viimeisiä olla.
Tällä hetkellä vatsa täynnä perhosia, ja pitäisi saada tavaratkin läjään illan aikana, että päästään aamu kuudelta lähtemään kohti kisapaikkaa. Muu perhe ja loput koirat saa jäädä kotiin, ja lähdetään pelkällä kisaporukalla liikenteeseen, täytynee toivoa että saadaan paikan päältä nakitettua joku handleriksi lähdössä auttamaan noiden kahden kuumapään pitämisessä.

EI MUUTA KUN ONNEA HUOMISELLE, MYÖS KAIKILLE KANSSAKILPAILIJOILLE!!!
Moikataan kun tavataan!


12.10.2009 Palauttelua Jämiltä
Viikonloppu tuli vietettyä Jämillä Pawtrekker SM kisoissa. Ihan tyytyväinen olen sijoitukseen ja etenkin kierrosaikoihin, vaikka vähän jäi hampaankoloon kolmesta sekunnista :). Vähän yli 20sekuntia nopeammin mentiin molemmat kierrokset kuin oli tavoite, ehkä sijoitus olisi voinut olla pari pykälää parempi jos oltaisiin syyskuussa päästy treenaamaan. Nyt oli alla kokonaiset 4 kertaa vauhtitreeniä tuon kaksikon kanssa. Sillähän ei ollut mitään vaikutusta, että takana roikkui lisäpainona satakiloinen-ketjupolttaja...
Muuten oli mukavan leppoisa viikonloppu hyvässä seurassa, vanhoja ja uusiakin tuttuja tuli tavattua. Ja taitaapa poliisitkin vielä lähettää muistoksi valokuvan, puoliunessa kisapaikalle kiitäjästä, että sainpahan ainakin pikavoiton.

Vähitellen alkaa reidet aueta, niin eiköhän sitä pidä huomenna taas jatkaa harjoittelua, Ohkolan kisoja silmällä pitäen. Ja kai se pitäisi laittaa piippu ja tupakat kaappiin piiloon, niin ei happi ihan niin nopeasti loppuisi.


15.11.2009 Lauman kasvatusta
Taas on vettä virrannut Vantaanjoessa ja paljon tapahtunut viime päivityksen jälkeen. Sivuja ei ole päästy päivittämään ajan puutteen ja FTP-ohjelman ongelmien takia.

Lokakuun puolessa välissä vaihti kuljetuskalusto, Volvosta saatiin niin hyvä vaihtotarjous ettei kahta kertaa tarvinnut miettiä siirtymistä nelivetoon. Auton vaihdon seurauksena oltiin tilanteessa ettei pystytä koiria kuljettamaan. Onneksi Vuokolla oli koirien kuljetukseen varusteltu peräkärry kaupan, ja kysyntä kohtasi tarjonnan. Nyt kulkee koko porukka, ihmiset ja eläimet yhdellä kyydillä, ainakin toistaiseksi;)

Ohkolan kisat oli kuun vaihteessa, pienen miettimisen jälkeen päätin osallistua nelosilla, kun Lasse vielä lainasi urokset pyöräpariin. Geisha oli kolme viikkoa liian nuori osallistuakseen, tosin jälkeenpäin kuulin siellä juosseen alle vuotiaita, mutta mentiinpä ainakin sääntöjen mukaa.
Niinpä radalle lähdettiin kokoonpanolla Irwin - Inka, Kettuahon Apassi - Wintry Ilja. Loppusijoitus 6. Siperilaisista olisi tullut 3. sija. Erittäin tyytyväinen olen tulokseen, ekalla kierroksella mentiin ohkolan rata puolitoista minuuttia nopeammin kuin kertaakaan harjoitellessa.

Mennyt viikonloppu kuluikin autossa istuessa. Perjantai aamuna klo.7 starttasin auton kohti Kolaria, perillä olin kuuden aikaan illalla. Riku ja Sanna tarjosivat matkalaiselle yösijan ja saunan, kiitos siitä.
Lauantai aamuna matka jatkui Muonioon tarkoituksena hakea yksi pentu lisää laumaan. Perillä Mika esitteli ensin Harrinivan toimintaa, olipa melkoinen matkailuyritys, n.400 vetokoiraa, 140 moottorikelkkaa ja mitäköhän kaikkea muuta olikaan tarjolla. Siitä sitten pentua valitsemaan. Yksi urospentu oli sovittu, ja kaksi oli mistä valita. Mutta enhän minä osannut päättää kumman ottaisin, niinpä matkaan lähti kaksi 9-viikkoista urosta.
Yhden aikaan lauantai päivänä lähdin sitten pudottamaan etelää kohti, kiertäen vielä Kittilän ja Rovaniemen kautta, ihankuin ei mutenkin olisi ollut ajomatkaa. Paluumatka kesti 11 tuntia, pysähdyksiä pidettiin neljä, sen verran että pojat saivat pissatauot ja isäntä haettua take-away kahvia.
Viikonlopun saldoksi tuli ajamista 1887 km, 21.5 tuntia oli auto liikkeellä ja keskinopeus oli 87km/h kiitos pohjois-Suomen 100km/h talvirajoitusten.

Johan siinä taas oli tapahtumaa kerrottavaksi. Nyt sitten odotellaan varmistusta onnistuiko Chevyn astutus, jos onnistui niin johan tässä kohta alkaa olemaan kasassa 6-8 koiran valjakko parin vuoden päähän.


Sulje ikkuna